Wij zijn Hair Balance Experts en laten jou en jouw haar SHINEN

Verlang jij naar een behandeling waarbij alle aandacht naar jou toe gaat? Dat er tijd voor jou wordt vrijgemaakt en dat er wordt geluisterd naar jouw wensen? Een behandeling waarbij er samen wordt gewerkt om het mooiste resultaat te krijgen? En dat jij met natuurlijk haar, de juiste verzorgingstips en goede adviezen zelf je haar kunt verzorgen en stylen?

Met Balance & Shine is onze passie, onze missie geworden.

De volgende stappen naar balans

Wij zijn Chantal en Linda en we houden ervan om “hair treatment” behandelingen uit te voeren op de manier zoals we deze graag zelf ervaren.

We gunnen het jou om heerlijk bij ons te relaxen en je haar weer te laten shinen. Wij hebben het Hair Balance Concept bedacht en zijn ook degenen die Balance & Shine runnen en alle behandelingen uitvoeren.
Wij zijn 2 zussen, met dezelfde gedachten en denkwijzen.

Mooi glanzend natuurlijk haar, dat is waar wij van houden.
Haar dat goed verzorgd is en een mooie zachte kleur heeft. Onze passie ligt ook zeker bij het kleuren van haar, een mooie passende kleur bij de tint van je huid kiezen vinden wij heel belangrijk.

We hebben ruime ervaring in het kappersvak en we houden ervan om onszelf te blijven ontwikkelen. Zowel het uitbreiden van onze kennis, als ook het aanleren van nieuwe technieken.

Wat wij echt heel fijn vinden aan het concept Balance & Shine is de aandacht voor de beleving. Voor we beginnen aan je behandeling spreken we altijd door wat je van ons kunt verwachten en maken we eventueel een vervolgafspraak. Zo is tijdens je behandeling alle aandacht voor jou en kun je heerlijk genieten.

Waarom jij een behandeling bij Balance & Shine zou willen

Door jouw haar in balans te brengen, brengen wij ook de balans in jouw body & mind weer naar een evenwichtig punt. Je zult versteld staan van je spiegelbeeld en hoe mooi de natuur jouw haar gemaakt heeft. Een beeld dat je misschien al heel lang kwijt bent of zelfs nog nooit zo opgemerkt hebt.

Door jarenlange build-up ben je uit balans geraakt en door onze behandelingen helpen wij jou het natuurlijke evenwicht weer te herstellen. We verwijderen de build-up onder andere door middel van detox behandelingen en massages.

Zo komt de natuurlijkheid van jouw haar weer in beeld. Het wordt weer puur en in balans.
Zonder onnodige toevoegingen.

De mogelijkheden qua styling en kleurbehoud zijn nu veel uitgebreider.
Na de Start To Balance behandeling kunnen we je haar ook mooi kleuren met technieken als: highlights, root color of color melting.
Ook is het mogelijk om je kleur op te frissen door middel van een zogenaamde touch-up behandeling.

Start to balance

Reset and Treatment

 • Detoxen van hoofdhuid en haar (ontdoen van chemische behandelingen en build-up). Voor zachter, sterker en gezonder haar.
 • Nekmassage.
 • Verzorgend haarmasker
 • Hoofdhuidmassage.
 • Knippen en stylen van het haar.
 • Goodybag.

€165,-

Reset and Balance

 • Detoxen van hoofdhuid en haar (ontdoen van chemische behandelingen en build-up). Voor zachter, sterker en gezonder haar.
 • Nekmassage.
 • Herstellen en intensief verzorgen van het haar.(Herstelbehandeling)
 • Hoofdhuidmassage.
 • Knippen en stylen van het haar.
 • Goodybag.

€210,-

 • Incl. Touch-up color*
  (geen totale kleurverandering)
  €290,-

Reset and Shine

 • Detoxen van hoofdhuid en haar (ontdoen van chemische behandelingen en build-up). Voor zachter, sterker en gezonder haar.
 • Nekmassage.
 • Herstellen en intensief verzorgen van het haar. (Herstelbehandeling)
 • Hoofdhuidmassage.
 • Knippen van het haar. 
 • Opvullen en sluiten van de haarschubben voor bescherming en glans. (Shine)
 • Tijdens deze behandeling wordt het haar gestyled met de steamstyler.
 • Goodybag

€285,-

 • Incl. Touch-up color *
  (geen totale kleurverandering)
  €355,-

Thermo repair perfect ends oil (50ml) is een heel mooi product om thuis je start to balance behandeling te verlengen. De ingredienten in deze olie herstellen de volheid van het haar en bouwen de structuur ervan opnieuw op. Schaf je deze olie aan direct bij je start to balance behandeling, dan betaal je €65,- i.p.v.€95,-

Touch-up color

 • * Het opfrissen van jouw kleur b.v. je uitgroei wegwerken  of gedeeltelijk je highlights weer omhoog plaatsen.
 • incl. het herstellen en verzorgen van het haar
 • Hoofdhuidmassage.
 • Knippen en stylen

€164,-

 • Shine behandeling bij te boeken voor €95,-

New color

 • Nieuwe kleur, zoals het helemaal opnieuw zetten van je highlights of totaal kleuren van je haar.
 • incl. het herstellen en verzorgen van het haar.
 • Hoofdhuidmassage 
 • Knippen en stylen

€214,

 • Shine behandeling bij te boeken voor €95,-

Knippen & treatment

 • Intensief haarmasker incl. hoofdhuidmassage.
 • Knippen en stylen

€80,-


Knippen en verzorgen

 • Het is ook mogelijk om bovenstaande uit te breiden met een herstel- en/of shine behandeling ( vraag ons naar de mogelijkheden).

Als jij wilt weten wat wij nog meer voor jou persoonlijk kunnen betekenen, maak dan een afspraak en laat ons jou informeren over de mogelijkheden.

Wat kun je verwachten van de Start To Balance behandeling

Het eerste contact
Je kunt zelf een informatief gesprek inplannen via onze agenda. Hiervoor vul je enkele vragen in zodat we weten wat je wensen zijn. Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen en leggen we je uit wat we voor je kunnen betekenen om je haar weer beter in balans te krijgen.

Na dit informatieve gesprek kunnen we een behandeling plannen en beginnen we aan het weer in balans brengen van jouw haar.

De Start To Balance behandeling:
We ontvangen je met een kopje thee en bespreken de behandeling nogmaals met je door zodat je weet wat er te gebeuren staat en wat je kunt verwachten.

Tijdens de behandeling hoef je nergens aan te denken, want we kunnen van tevoren al een vervolgafspraak inplannen. Deze afspraak kun jij achteraf altijd nog wijzigen, maar het gaat ons erom dat wij jou willen ontzorgen en dat jij dus niet hoeft na te denken over het verloop van je behandelingen en het plannen van een eventuele vervolgafspraak. 

Je haar en hoofdhuid worden heerlijk in balans gebracht met één van onze zelf samengestelde behandelingen. Tijdens deze behandeling is alle aandacht voor jou dus laat je lekker in de watten leggen. Wij zijn er voor jou. Een warme heat cap, heerlijke massages, fijne essentiële oliën in heerlijke geuren en ontspannende muziek zullen niet ontbreken. Tijdens de inwerk momenten van de Start To Balance behandeling denken we aan jouw rust en kun je heerlijk ontspannen met speciale thee, een latte met plantaardige melk, een smoothie, matcha en verschillende healthy bites.

Na afloop van jouw behandeling ga je shinend de deur uit met een leuke goodiebag. Zo kun je thuis nog even nagenieten en het fijne gevoel van de behandeling nog eens ervaren en herbeleven.

Je ontvangt ongeveer een week na jouw behandeling een berichtje van ons, maar als jij nog vragen hebt kun je ons natuurlijk ook een berichtje sturen.
Ook jouw ervaringen of aanbevelingen zijn belangrijk voor ons, dus als jij graag met ons jouw ervaringen wilt delen of een leuke mededeling hebt horen wij dat graag!!

Gun jezelf balans en ga schitterend door het leven!

De behandeling

De behandeling begint met een detox van je haar en hoofdhuid.

Gedurende de levensperiode van een haar neemt deze giftige stoffen op zoals metalen, siliconen uit stylingsproducten, chloor, resten van medicijnen en kalk uit leidingwater. Jouw haar heeft dus allerlei giftige stoffen opgenomen en deze build up verstoort jouw balans.

Door het gebruik van gluconolactone, vitamine C en xantham gum, verwijderen wij deze giftige stoffen en wordt er direct gewerkt aan vernieuwing van jouw cellen. Zo worden jouw haar en hoofdhuid direct en merkbaar in een betere conditie gebracht.

Dit is de basis, en vanuit de basis volgt balans,…

De volgende stappen naar balans
Nu we een juiste basis hebben, kunnen we het haar in balans brengen met onze 3-voudige herstelbehandeling. We werken van binnen naar buiten.

Oftewel, vanaf de kern van het haar, naar de buitenste schubben laag van het haar.

De kern van het haar herstellen we met een behandeling die een hoge moleculaire waarde heeft: de oxilock amazing treatment.

Hierna verbinden we de peptide spiralen, die zorgen voor de veerkracht van het haar.

Door de lage PH-waarde worden de haarschubben gesloten zodat alle werkzame moleculen in het haar blijven, en giftige stoffen niet de kans krijgen het haar binnen te dringen.

We verjongen je haar door het te beschermen met een haarolie die Ceramide 3 bevat. De lipiden in deze olie bouwen een beschermende laag om de haarschubben heen, zodat deze minder gevoelig zijn voor slijtage en beschadiging.

Omdat de olie zeer rijk is aan vetzuren en antioxidanten zorgt zij voor een hydraterende werking.
Let’s Shine!

Massage
Gun jezelf even dat moment van totale rust. Laat je werk, de drukte en to-do-lijst even voor wat het is en geniet van een ontspannen moment bij Balance & Shine.

Met een ontspannende hoofdhuidmassage, warme hair towels, fijne geuren en zelfs een hals massage kom jij weer helemaal tot jezelf.

Hierna stap jij weer ontspannen en vol zelfvertrouwen, met natuurlijk verzorgd en glanzend gezond haar, de toekomst tegemoet.

Als jij jezelf een nieuwe start gunt, zorgen wij dat je daar geen spijt van krijgt.

Beleving

Beleving is heel belangrijk bij Balance & Shine.

Dit zie je onder andere terug in de producten die wij gebruiken, maar ook in onze salon.

Wij schenken thee die bestaat uit speciale kruiden voor sterker en glanzender haar en daarbij serveren wij health bites die bestaan uit eiwitten en vitamines.

Ook vermijden wij zoveel mogelijk gebruik van plastic, want de plastic soup in onze oceanen is al groot genoeg. Onze kopjes en glazen zijn dus niet van plastic en onze rietjes zijn van bamboe.

Wij houden van details en willen dat alles klopt.

Natuurlijk houden wij ook een persoonlijk dossier bij van al jouw behandelingen, het plan van aanpak en dingen die we besproken hebben. Als er tussentijds wijzigingen zijn, passen we jouw behandelingen hierop aan.

In balans

Nu jij helemaal in balans bent na deze fijne behandeling maken we graag een vervolgafspraak met jou om je haar te kleuren, te knippen of te stylen.

Ook een herhaling of een gedeeltelijke herhaling van de boven omschreven behandeling behoort tot de mogelijkheden.

Als jij kiest voor een kleurbehandeling zullen we je haar altijd weer herstellen en verzorgen. Zo blijft jouw haar optimaal verzorgd én kun je genieten van het beste kleur resultaat en zul je dit ook behouden.

Gun jezelf balans en ga schitterend door het leven!

Wij gunnen jou een herstellende relax behandeling, echt een moment voor jezelf.

We adviseren je graag over de producten voor thuisgebruik en welke voedingsstoffen je lijf maar ook zeker je haar nodig heeft om te kunnen shinen.

Resultaat

Als jij jezelf een nieuwe start gunt, zorgen wij dat je daar geen spijt van krijgt.

- Balance & Shine

Veel gestelde vragen

Dat hangt af van welke behandeling er gekozen wordt, maar de meeste behandelingen duren tussen 2 ½ en 4 uur

De reset & treatment behandeling kost € 165,-
De reset & balance behandeling kost €210,-
De reset & shine behandeling kost €285,-

De overige tarieven zoals kleuren bespreken we graag ter plekke met jou tijdens een informatief gesprek.

Onze volle aandacht en kennis.
Een ontspannen moment voor jezelf.
Een gezonde haarbos die in balans is.
Advies over verzorging en styling.

In Venhuizen aan het Twijver 55 A.

Je kunt bij ons verzorging- en stylingsproducten kopen welke het resultaat van jouw behandeling zeker verlengen. Ook verkopen wij tools om je haar te stylen.

Je kunt echter niet de producten kopen die wij tijdens jouw behandeling gebruiken omdat dit professionele producten zijn die alleen met de juiste kennis en materialen te gebruiken zijn, zoals wij in de salon doen. Deze producten zijn niet geschikt voor thuisgebruik

Uiteraard kan je bij ons ook terecht voor het kleuren en knippen van je haar. 

Tijdens een Start To Balance behandeling wordt het haar geknipt. 
Een touch-up color kan ook in combinatie met een start to Balance behandeling ingepland worden, echter voor een totaal nieuwe kleur maken we een nieuwe afspraak .  Helaas kan dit niet in combinatie met een Start to Balance behandeling. 

Wij zijn Hair Balance Experts en laten jou en jouw haar SHINEN